Med support, bättre service och bra leverantörer så kommer Ert köksprojekt snart i rörelse.
Ring och boka in ett kostnadsfritt kundbesök hemma hos er eller kom till vårt showroom i Stockholm.
Telefon : 0709-202123

STUDIO*PLONG har kontor och showroom på Kocksgatan 39 i Stockholm. Ring gärna innan ni kommer förbi så att vi finns på plats.

Välkomna!

måndag 31 oktober 2011

Kaffe, tack!

Sitter just nu med en kopp kaffe av nymalda kaffebönor. Det går inte att jämföra med något annat kaffe. Vi kan välja olika sorters bönor, olika prisklasser på bönor, kravmärkta bönor, med eller utan crema. Vi får inte massor av kapslar som ska till metallåtervinningen, för ni som har kaffekapslar återvinner dem förhoppningsvis? Eller? Bosch har flera fina kaffemaskiner som kan stå på bänk, även sådan med kapslar, Tassimo, och då returneras dessa kostnadsfritt och pengarna går till regnskogarna. Vattnet fyller man på i en tank. Du kan skumma mjölken till en härlig capuccino eller latte. Alla smaker och aromer bevaras och kaffet blir riktigt varmt utan att överhettas och blir beskt. Självklart finns även kaffemaskiner för inbyggnad i skåp, om det nu finns plats för det. Om det inte finns plats för inbyggnad så kan denna maskin varmt rekommenderas. Finns i lite olika utföranden och kan beställas hos Studio Plong, varför inte lyxa till det lite extra i vardagen.

Till kaffet så är det alltid gott med något till, här är receptet på en god tårta! Den har jag gjort många gånger och är lätt att göra och skön för att den går att frysa in.

Mandeltårta med kolakräm, 12 bitar
Tårtbottnar
400 gr mandelmassa
4 st äggvitor
Sätt ugnen på 175°, riv mandelmassan grovt. Vispa äggvitorna till ett styvt skum och blanda försiktigt ner mandelmassan. Bred ut blandningen till 2 st runda bottnar (ca 24cm diameter) på en plåt med bakplåtspapper . Du kan behöva 2 plåtar men grädda en plåt åt gången i
 min. till en gyllenbrun färg. Låt bottnarna svalna och vänd dem upp och ner så går pappret lätt att dra bort. låt bottnarna kallna.
Kolakräm 
4 st äggulor
1/2 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 msk kakao
1/2 dl vispgrädde
150 gram smör.
Blanda äggulor, sirap, socker, kakao och vispgrädde i en tjockbottnad kastrull. Värm under vispning på medelgod värme tills krämer tjocknar. Den får inte koka. Rör ner smöret i kuber och låt det smälta. Låt krämen kallna i kylen.

 Bred kolakrämen på en botten. Lägg på den andra och täck med kräm. Rosta lite flagad mandel i torr stekpanna och strö över tårtan. Förvara tårtan kallt! Går utmärkt att frysa.
Receptet kommer från Allt om Mat.

Lycka till och ha en god kaffestund i vänners sällskap!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar