Med support, bättre service och bra leverantörer så kommer Ert köksprojekt snart i rörelse.
Ring och boka in ett kostnadsfritt kundbesök hemma hos er eller kom till vårt showroom i Stockholm.
Telefon : 0709-202123

STUDIO*PLONG har kontor och showroom på Kocksgatan 39 i Stockholm. Ring gärna innan ni kommer förbi så att vi finns på plats.

Välkomna!

fredag 12 november 2010

Ge köket en doft av färg



Köket är välkomnande och en doft av pepparkakor ligger som slöja som svävar ända ut på trappen. Det är kallt ute och snön hänger
från grenarna på granen. Snökristaller gnistrar och vinter står och väntar med att få hålla sig kvar.





På spisen står glöggen och sprider sina kryddiga ångor och bredvid finns fina burkar från Two Shabby Chicks med russin och mandel. Ljusen fladdrar när jag kommer in i det varma och hemtrevliga köket.

Lussebullarna är precis färdiga och plåtarna står på den röda SMEG spisen. I det handtagslösa högblanka kylskåpet tar jag fram Gorgonzolan som jag inhandlade i morse hos Winjas ostgross. Den lägger jag på pepparkakorna som jag ska bjuda på ikväll.

I ugnen står en väldoftande lasagne, gjord på älgkött och med mycket parmesan och italienska kryddor. Tomatsåsen kokades ihop igår, så att smaken har mognat.

Det är snart dags, börja förbereda i tid.

Farmor Ragnhilds Pepparkakor

250 gram Ljus sirap

250 gram strösocker (3 dl)

250-300 gram smör

1-2 tsk nejlikor

2 tsk kanel

2 tsk bikarbonat

700 gram vetemjöl (knapt) ca. 8,5-9 dl

Värm sirapen, lägg i socker som smält i smöret. Tillsätt kryddor, mjälet och rör ut bikarbonaten i lite vatten och rör ner detta med lite mer mjöl.

Dela i 4 st bitar coh gör kompakta rullar, lägg kallt.

Skär i tunna skivor coh pensla med smält smör innan gräddning.

Grädda i 175 grader tills de är gyllenbruna.

Au revoir!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar